Hoofdpagina

Vakanties regelen via een vakantie veiling

Het veilen van een vakantie, dat klinkt natuurlijk hartstikke mooi! En het bestaat nog ook! Sommige mensen zijn al bekend met het bestaan van deze sites, maar voor sommige mensen is dit ook hartstikke nieuw.

Er bestaan verschillende sites waar vakanties worden geveild, maar een van de bekendste is wel vakantieveilingen.nl. Ze hebben hun naam natuurlijk ook mee, iedereen zal de naam onthouden en weten waar de site voor dient.

Het veilen van vakanties begint vaak vanaf 1 euro. Tot een bepaalde tijd mogen mensen dan bieden op de vakantie. Wie aan het einde van het afgesproken tijdstip het hoogste heeft geboden heeft de vakantie gewonnen.

Goedkope vakantie

Hou je van vakantie, maar geef je er liever niet te veel geld aan uit? Dan is een vakantieveiling zeker iets voor jou. Van tevoren kun je voor jezelf natuurlijk afspreken tot welk bedrag jij gaat bieden. Brengt er dus iemand anders een hoger bod uit, dan moet je de eer aan jezelf houden en ermee stoppen. Op deze manier voorkom je dat je uiteindelijk toch nog heel veel geld gaat betalen voor een vakantie (waar je eigenlijk het geld niet voor hebt).

Slim bieden

Als je goedkoop een vakantie wilt winnen via een vakantieveiling zijn hiervoor natuurlijk meerdere strategien te bedenken. Hoe slimmer je het aanpakt, hoe groter de kans dat jij voor een kleine prijs een leuke vakantie kunt winnen via een veiling. Een goede manier om slim te bieden is door niet te snel te bieden. Hoe sneller je biedt, hoe groter de kans namelijk dat iemand anders er snel over heen zal bieden. Ga dus niet meteen bieden, dit zal er alleen maar voor zorgen dat de veiling meer op gaat leveren en dat wil je natuurlijk niet.

Nog meer tips

Naast niet te snel bieden is het ook belangrijk niet meteen te hoog te bieden. Als iemand anders bijvoorbeeld 150 euro biedt voor een vakantie ga er dan overheen met 160 en niet meteen met 250. Op de eerste manier heb je nog de kans de vakantie voor 160 te kunnen winnen, maar als je meteen met 250 gaat bieden heb je deze kans natuurlijk verkeken. En de laatste minuut van een bieding is altijd erg spannend, sommige mensen verliezen hun hoofd en gaan opeens veel meer bieden dan ze oorspronkelijk wouden bieden, omdat ze nu al zo dicht tegen de vakantie aanzitten. Doe dit niet! Op deze manier ga je veel meer betalen dan je bedoeling was en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Houd je hoofd dus koel, ook op het einde.

Heb geduld

Een van de belangrijkste tips om eens een keer een goedkope vakantie te kunnen bemachtigen via een veiling: heb geduld. De kans dat je een vakantie niet wint is groter dan de kans dat je een vakantie wel wint. Maar de aanhouder wint, eens zul jij wel een mooie vakantie weten te bemachtigen.. en nog voor een spotprijsje ook! Wees dus geduldig en geef de moed niet op na 25 mislukte pogingen.

Copyright 2018 vakantie-veiling.org